22 Αυγ 2012

Η ψεύτικη φωτογραφία με το σταυρό στο λαρύγγι της γυναίκας

Κυκλοφορεί αυτό τον καιρό στην Ελλάδα (το 2010 και 2011 κυκλοφορούσε σε άλλες χώρες) μια είδηση για μια γυναίκα που της χώσανε ένα μεγάλο σταυρό στο λαρύγγι. Η είδηση συνοδεύεται από μια φρικιαστική φωτογραφία που δείχνει ακριβώς αυτό. 

Δεν έχω ιδέα αν η είδηση που συνοδεύει τη φωτό είναι αληθινή ή ψεύτικη. Η φωτογραφία πάντως είναι ψεύτικη.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε το 2007 ή νωρίτερα και είναι δημιούργημα του Rémy Couture, ο οποίος φτιάχνει ειδικά εφφέ τρόμου. Έχει μάλιστα συλληφθεί στο παρελθόν και ακόμη έχει δικαστήρια με την κατηγορία της διαφθοράς ήθουςεπειδή φτιάχνει πολύ φρικιαστικές σκηνές που σοκάρουν.

Η πλήρης σκηνή ονομάζεται "Exorcist" και ανήκει στο βίντεο "Inner Depravity" που έφτιαξε ο Couture.


Η γνωστή φωτό που κυκλοφορεί με την είδηση είναι αυτή:






Η πραγματική και πλήρης φωτό είναι λίγο μεγαλύτερη στο κάτω μέρος της, αλλά αυτοί που τη χρησιμοποιούνε εδώ και τρία χρόνια σε ειδήσεις έχουν κόψει το κάτω μέρος για να μη φαίνεται το copyright της εταιρίας που την έφτιαξε:






Υπάρχουν 2 φωτός από το "πριν" της σκηνής αυτής:




Επιπλέον, μπορείτε να βρείτε ένα βίντεο-ντοκυμαντέρ (1 και 2) που αναφέρεται στη δουλειά του Couture και φαίνονται δύο στιγμιότυπα από τη γνωστή φωτό στο δεύτερο βίντεο, δευτερόλεπτο 0:09.

Δεν έχω ιδέα αν η είδηση που συνοδεύει τη φωτό είναι αληθινή ή ψεύτικη. Η φωτογραφία πάντως είναι ψεύτικη.





Λόγω του ότι ο κάθε χρήστης που έμαθε να χρησιμοποιεί το ίντερνετ θέλει να "προσφέρει" στον κόσμο και να "ανοίξει τα μάτια των ανθρώπων", καταλήγουμε να έχουμε άπειρες σελίδες που απλώς αντιγράφουν κείμενα και εικόνες χωρίς να ελέγχουν το αν πρόκειται για αλήθεια ή ψέμματα. Και η συγκεκριμένη φωτό είναι ψέμματα, άσχετη εντελώς με την είδηση.









Δεν υπάρχουν σχόλια: